Fagerhult – Vores ødegård i Småland, Sverige


 
 
I dette afsnit kan du læse om vores Ødegård i Småland. Du kan følge oplevelserne og renoveringen af huset.
 
Under foto afsnittet kan du se en masse billeder fra Fagerhult
 
 
 
 
Men ellers kan du læse kommentarerne og følge med i renoveringen og oplevelserne på Fagerhult
 
17. august

Renovering af Fagerhult

 
Vores Ødegård har været en ganske omfattende renovering – en renovering der har haft som formål at bringe huset tilbage mod sit originale udseende. Formålet var ikke at skabe et museum, men at skabe en balance mellem det funktionelt behagelige for en stor familie og så det faktum at huset er mere end 200 år ganmmelt.
 
Vi har høvlet gulve. der har været malere ude og inde. Tømreren har lagt flere nye plankegulve. Sat pärlspont op i køkkenet og lagt teakgulv i badeværelset, der også er beklædt med træ fra gulv til loft. Mureren har muret op til brændekomfur og toilet, køkkenelementer, gardiner, møbler – ja alt har fået den store tur.
 
Huset fremstår nu lyst og venligt – en smuk klasssisk ødegård, parat til mange års oplevelser.
 
Vi har samlet en række før og efter billeder fra renoveringen. Se forandringen – du er velkommen til at lade dig inspirere.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
20. august

August weekend med Peter og Linda

Så er vi lige kommet hjem fra endnu en dejlig sensommer weekend i det smålandske. Vi holdt weekend med Peter og Linda og deres drenge Lukas og Markus. I sidste øjeblik blev det endda arrangeret at Mathildes veninde Signe kom med til Sverige.
 
Vi havde alle en dejlig weekend med gåture, cafe besøg hos Lovises og en masse kantareller. Der blev også tid til en lille fisketur og så blev der ellers skudt med luftgevær oppe ved laden. plasticflasker, æbler, dåser og meget andet blev gennemhullede af nogle meget energiske drenge. 
 
Endnu engang havde vi fornøjelsen af køer der ikke havde til hensigt at blive inden for indhegningen. Den ene kvie mødte vi stående midt på landevejen da vi kom kørende, og endnu en ganske få kilometer længere fremme. Det er åbenbart meget normalt her i Småland at køerne bevæget sig lidt tilfældigt.
 
Og så fik vi lært, at når man griller flæskesteg på Weberen – så er det ikke en god ide at lægge våde majskolber på samtidig. flæskesværen koger i stedet. Så – ingen sprød sværd.
 
Men en rigtigt hyggelig weekend for alle også for alle børnene som vi kunne se havde det rigtig fint sammen. Og så tak til Peter og Linda for de fine dyner de havde med til huset.
 
16. august

Vores første sommerferie på Fagerhult

 

Vi har haft en rigtig dejlig ferie i Småland. Vi har oplevet området, haft besøg af gode venner, fisket, plukket kantareller, bagt pandekager med blåbær, sejlet, malet, ordnet bålsted og meget meget mere.

Vi har haft besøg af flere gode venner i løbet af de 3 uger. Først Jacob og Inger – der blev gået ture, spist kanelboller på Lovises café og kanoen kom i vandet. Lars og Ann har været forbi og Michael og Helle kom op en dag fra deres hus nede ved Ramkvilla. Helle "lærte" Helle op i kunsten at finde og tilberede de fineste kantareller, som vi efterfølgende har nydt flere gange. Medens Michale – der vel må betegnes som professionel lystfiker med en 100 kg. tun på samvittigheden, gav tips og tricks udi fiskekunsten. Også Geert og Laila – vores skivenner – var forbi og se huset inden de drog afsted til Kroatien.

Vi har været meget omkring i området. Vi har fundet fine cafeer, gamle landhandler og besøgt en hel del antik og loppis steder. Vi har også fået anskaffet nogle fine gamle ting til huset. Vi har også besøgt den gamle malm og guld mine oppe ved Vetlanda,

Undervejs i ferien har vi også fået arbejdet en del videre med at færdiggøre renoveringen. Gæstehuset er med børnenes hjælp malet færdig og Helle har slidt med slibning og maling af en masse døre. Den store lade er også blevet malet og væggene ved pejsen og i køkken er blevet pudset færdige. Drengene og jeg har også etableret et fint stor bålsted med stenkandt og bund.

Og så er der blevet fisket i søerne. Både fra bro og fra jolle. Vi har fanget en del små abborrer. De fleste er sat ud igen på nær et par stykker som Rita har fået i grillet tilstand. Alle har prøvet at fange fisk, men det var nu faderen der hjemtod feriens største fangst – en gedde på 60 cm. fanget den sidste dag. Den smagte fortræffeligt  – nyrøget fra den nye ABU røgovn.

Vejret i ferien har været blandet. Godt – uden at være pralende. Det har på ingen måde holdt os indenfor – men solferie har det nu alligevel heller ikke været. Men der er blevet badet og et par nætter har børnene også sovet i telt.

Vi havde dog en mindre behagelig vejr oplevelse, da lynet slog ned i elmasten mindre end 100 meter fra huset – og samtidig ramte tlf. ledningen der løber i luften. Stikket i stuen ovenpå eksploderede med et ordenligt knald, så børnene, der sad og læste, kom hurtigt ned – helt hvide i hovederne.

På mange måder har det været en fin oplevelse for både store og små – denne første rigtige ferie i det nye hus. Vi har det godt i huset – føler os hjemme, nyder stilheden der kan antage helt terapeutiske højder. Jeg tror vi alle har en oplevelse og følelse af, at dette er "rigtigt" – at dette er vores sted – det sted hvor vi som familie i årene fremover skal nyde, opleve og slappe af.

Vi har vist alle en fornemmelse af at Fagerhult har en masse gode timer og oplevelser gemt til os. Oplevelser som vi glæder os til at få både alene og gennem  mange gode timer sammen med familie og gode venner. 

Sensommer og efterår står for døren – vi glæder os allerede – ja allerede d. 17 august tager vi derop igen på weekend med Peter og Linda og Markus K og Lukas Blink

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 
 
 


 

Kommentarer

Klik for at se de forrige 20 kommentarerKlik for at se de næste 20 kommentarer

 • Se space

  Yderligere oplysninger

   

  John Wiberg

  Alene pinse i Småland
   
  Søndag og mandag i pinsen var jeg igen alene i Småland (eller næsten alene – jeg havde Rita med) Hyggeligt at gå og snakke med hunden, der nu mest var optaget af de 8 store køer som en bonde har gående på engen op til huset.
  Jeg fik testen den nye græsslåmaskine i det nu 40 cm. høje græs. Og den nye motorsav har også lagt de 2 første træer ned. Ellers er weekenden gået med at male trapperepo + trappen samt den store pejs på 1.sal. Der er også blevet samlet fine nye hvide havemøbler og lagt et lille klinkegulv i enreen til køkkenet. Et par fine arbejdsdage kun med rugbrødsmadder og Marabou, og ny rekord fra huset til helsingborg – 2t og 10 min!!

  29. maj 11:39
  (http://famwiberg.spaces.live.com/)

 •  

   

   

  John Wiberg

  Så er jeg lige kommet hjem efter en hård men dejlig weekend alene i Sverige. Der er blevet malet – og malet. Jeg havde hjælp af to fritidshåndværkere, der har arbejdet med maling indvendig fredag – søndag. Men der var alligevel rigeligt til mig også. Huset er blevet flot og står nu lyst og venligt indvendigt. Så når gulvafhævleren er færdig i løbet af denne uge – så er vi ved at være klar til at rykke lidt møbler ind.
  Tømreren er dog stadig i gang – Gulv i soveværelset er færdigt og han er igang på badeværelset. men der er en bid vej tilbage før huset har et køkken og bad der er i orden.
  Fik talt med  Anders igen (naboen) som har lovet at skaffe kontakt til en brændeleverandør til næste gang.
  Jeg håber at komme der op igen om et par uger. Der skal sættes nyt toilet op, og males det sidste. Og så skal der lægges et lille klinkegulv ved teknikrummet og lægges teakgulv i badeværelset.
  Jeg mangler stadig en murer – det er nok der vi kommer til at hænge lidt i renoveringsprocessen. han skal mure et stor bord op i køkkkenet, hvor brændekomfuret skal være en integreret del.
  det var iøvrigt en dejlig men speciel oplevelse at være helt alene i huset – selvom det kun var om aftenen og natten. Ingen børn kone, hund eller kanin. Sikke en stilhed – kun lyden af pejsen.

  23. april 10:37
  (http://famwiberg.spaces.live.com/)

 •  

   

   

  John Wiberg

  Så blev det påske – og vi fik 3 fine dage med dejligt vejr i Småland. Vi kan jo ikke rigtigt flytte ind og sætte ting på plads, da huset er ryddet og klar til håndværkere. Men det ser nu ud som om gulvafhævleren og maleren er på plads her i april. Og tømreren var forbi og se på sagerne – og bli´r vi enige om prisen kan han også gennemføre opgaverne i april. Så med lidt held i sprøjten kan vi rigtigt tage huset i anvendelse i begyndelsen af maj.
  Vi fik dog taget en kæmpe tørn igen denne gang. Både  generelt på grunden men specielt fik vi fuldstændigt ryddet op i den gamle lade så den nu står rigtig fin indvendig og fungerer som brændelade og lidt opbevaring af redskaber mv. Og – ja – det betød endnu en stop fyldt Ford Transit med hjem fyldt fuldtstændigt op med "ikke brændbart". Laden er rigtig kommet til sin ret, og man kan nu tydeligt se indvendigt at alt tømmeret er hugget ud med økse – for 300 år siden!!
   
  Den 20. april tager jeg så derop igen – denne gang alene – for at være der i weekenden, hvor malerne kommer og frisker huset op indvendigt. Jeg har tænkt mig at få malet gæstehuset i samme farve som hovedhuset – Falun rödt
   
  Og så kom vi en tur ned til en af de store søer – med lidt vejledning af naboen der ejer skoven op til. Vi har fået en aftale om at vi fast kan have vores kano liggende på hans bådplads om sommeren – dejligt – utroligt hvad akvavit kan gøre i Sverige.
   
  Vi fik også kørt en lille tur til Korsberga – vi må starte et sted og lære området at kende. 

  10. april 23:15
  (http://famwiberg.spaces.live.com/)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ødegård - Sverige. Bogmærk permalinket.

4 svar til Fagerhult – Vores ødegård i Småland, Sverige

 1. john siger:

  Så har vi været i Sverige – første weekend i det nye hus – Og der blev ryddet op. Brændt af – ja bålet kørte 10 timer om lørdagen. Så nu er Fagerhult klar til håndværkere. Alt i alt en super weekend – effektiv. Stor tak til Andreas hans arbejdsiver og gode håndværksmæssige råd – og til Birgitte fra Maersk – Hvilken energi. Birgitte kan noget med et koben og et køkkengulv!  

 2. john siger:

  Så blev det påske – og vi fik 3 fine dage med dejligt vejr i Småland. Vi kan jo ikke rigtigt flytte ind og sætte ting på plads, da huset er ryddet og klar til håndværkere. Men det ser nu ud som om gulvafhævleren og maleren er på plads her i april. Og tømreren var forbi og se på sagerne – og bli´r vi enige om prisen kan han også gennemføre opgaverne i april. Så med lidt held i sprøjten kan vi rigtigt tage huset i anvendelse i begyndelsen af maj.
  Vi fik dog taget en kæmpe tørn igen denne gang. Både  generelt på grunden men specielt fik vi fuldstændigt ryddet op i den gamle lade så den nu står rigtig fin indvendig og fungerer som brændelade og lidt opbevaring af redskaber mv. Og – ja – det betød endnu en stop fyldt Ford Transit med hjem fyldt fuldtstændigt op med "ikke brændbart". Laden er rigtig kommet til sin ret, og man kan nu tydeligt se indvendigt at alt tømmeret er hugget ud med økse – for 300 år siden!!
   
  Den 20. april tager jeg så derop igen – denne gang alene – for at være der i weekenden, hvor malerne kommer og frisker huset op indvendigt. Jeg har tænkt mig at få malet gæstehuset i samme farve som hovedhuset – Falun rödt
   
  Og så kom vi en tur ned til en af de store søer – med lidt vejledning af naboen der ejer skoven op til. Vi har fået en aftale om at vi fast kan have vores kano liggende på hans bådplads om sommeren – dejligt – utroligt hvad akvavit kan gøre i Sverige.
   
  Vi fik også kørt en lille tur til Korsberga – vi må starte et sted og lære området at kende. 

 3. john siger:

  Så er jeg lige kommet hjem efter en hård men dejlig weekend alene i Sverige. Der er blevet malet – og malet. Jeg havde hjælp af to fritidshåndværkere, der har arbejdet med maling indvendig fredag – søndag. Men der var alligevel rigeligt til mig også. Huset er blevet flot og står nu lyst og venligt indvendigt. Så når gulvafhævleren er færdig i løbet af denne uge – så er vi ved at være klar til at rykke lidt møbler ind.
  Tømreren er dog stadig i gang – Gulv i soveværelset er færdigt og han er igang på badeværelset. men der er en bid vej tilbage før huset har et køkken og bad der er i orden.
  Fik talt med  Anders igen (naboen) som har lovet at skaffe kontakt til en brændeleverandør til næste gang.
  Jeg håber at komme der op igen om et par uger. Der skal sættes nyt toilet op, og males det sidste. Og så skal der lægges et lille klinkegulv ved teknikrummet og lægges teakgulv i badeværelset.
  Jeg mangler stadig en murer – det er nok der vi kommer til at hænge lidt i renoveringsprocessen. han skal mure et stor bord op i køkkkenet, hvor brændekomfuret skal være en integreret del.
  det var iøvrigt en dejlig men speciel oplevelse at være helt alene i huset – selvom det kun var om aftenen og natten. Ingen børn kone, hund eller kanin. Sikke en stilhed – kun lyden af pejsen.

 4. john siger:

  Alene pinse i Småland
   
  Søndag og mandag i pinsen var jeg igen alene i Småland (eller næsten alene – jeg havde Rita med) Hyggeligt at gå og snakke med hunden, der nu mest var optaget af de 8 store køer som en bonde har gående på engen op til huset.
  Jeg fik testen den nye græsslåmaskine i det nu 40 cm. høje græs. Og den nye motorsav har også lagt de 2 første træer ned. Ellers er weekenden gået med at male trapperepo + trappen samt den store pejs på 1.sal. Der er også blevet samlet fine nye hvide havemøbler og lagt et lille klinkegulv i enreen til køkkenet. Et par fine arbejdsdage kun med rugbrødsmadder og Marabou, og ny rekord fra huset til helsingborg – 2t og 10 min!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s