Påsken 2008 i Sverige

Så blev det Påske – Efter et par dages arbejde til Helle, hvor vi andre havde fri, blev det endelig tid til at pakke bilen med børn, hund og kanin – og efter hestene var passet, at drage nordpå til Sverige.

Påsken lå jo tidligt i år, så vi var spændt på om der evt. skulle være lidt sne til os i Småland – den sne der først kom lige efter vi var taget hjem fra juleferien. Og jo – sne det var der og der kom endda endnu mere i påskedagene. 20-25 cm. nåede vi op på – så der blev kælket og leget i timevis. Vi fik også gået nogle meget smukke ture i skoven i sne og sol og en utrolig stilhed.

Vi nåede også forbi Ketilsåsen – vores lokale slalom sted kun 25 km. fra huset. Der var ikke åbent på lifterne, da sæsonen jo mest har været præget af + grader og regn – og så er det jo svært at holde et skisportssted åbent. Men børnene fik prøvet at kælke på det der normalt er en rød piste. Det var vist lidt hårdt at gå op af bakken. Men nu ved vi hvor det er – og mon ikke vi er tilbage næste sæson med ski under fødderne.

Søren med Peter og Jacob samt Nanne besøgte os fra fredag til lørdag. God mad – (sild og snaps) , ture i skoven og masser af snak ved pejsen – hyggeligt at det endelig lykkedes at få det til at passe så Nanne og Søren fik set huset. Vi blev enige om at næste gang vi ses i Sverige så sidder vi ude og griller.

Som sagt kom der mere sne – så meget at jeg seriøst havde pakket kæderne ud til bilen, bl.a. fordi de første 200 m. til landevejen var fuldstændigt sneet til. Selve landevejen de første 11 km. så heller ikke for godt ud – jo smukt var det, men ikke for nemt selv med vinterdæk. Men de flinke lokale bondemænd nåede ud inden vi skulle afsted og fik ryddet nået af sneen væk. De 10 cm. der var tilbage klarede vi uden prblemer – og kæder.

Og så – var der lige det med musene – jo de havde været der – for det meste i køkkenet – men intet at tale om – jeg tror vores effektive indsats i julen og meget seriøse pakken væk af alt der lugter bare lidt at mad og stearinlys har hjulpet.

10 dages ferie er slut. Det var skønt at se Fagerhult i vintertøjet. Hvis du vil se nogle billeder så kan du finde dem under “fotoalbum” øverst til højre på siden.

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ødegård - Sverige. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s